Geshe Pema Dorjee opetukset

Geshe Pema Dorjee syntyi vuonna 1951 Shillongissa Tiibetissä. Hän kävi Tibetan Homes Foundationin perustamaa koulua vuosina 1963-73 ja opiskeli tämän jälkeen Institute of Buddhist Dialectics -koulussa suorittaen perustutkintoa ja kahta ylempää korkeakoulututkintoa vastaavat Prajnaparamitan eli Viisauden täydellisyyden ja Madhyamikan eli Keskitien filosofian tutkinnot. Geshe Pema Dorjee sai gelug-perinteen Drepung Loseling -luostarista geshen arvon, joka vastaa filosofian tohtoria.

Geshe Pema Dorjee työskenteli vuosina 1981-1997 Dharamsalassa sijaitsevassa Lastenkylän koulussa ensin tiibetinbuddhalaisuuden, tiibetin kielen ja kulttuurin opettajana ja sen jälkeen koulun rehtorina. Lisäksi hän on toiminut rehtorina Tibetan Teachers Training Centre -koulussa ja Sarahissa Institute of Buddhist Dialectics -koulussa. Vuosina 1997-2002 hän oli vastuussa College of Higher Tibetan Studies -koulusta.

Vuodesta 2002 lähtien Geshe Pema Dorjee on Hänen Pyhyytensä Dalai-laman pyynnöstä keskittynyt häviämäisillään olevan Bodong-tradition elvytystyöhön. Tämän ohella hän organisoi ja johtaa eri sosiaalityöprojekteja Nepalin ja Intian syrjäkylissä.